0
Košarica
0,00 €
menu zapri
0
Košarica
0,00 €

Ganevat

Družina Ganevat ima svoje korenine v Juri. Do leta 1976 so redili krave in gojili vinsko trto, od takrat pa je vsa pozornost namenjena vinogradu in kleti. Jean-François, ki je ustvaril slavo domene, je začel delati skupaj s svojim očetom, nato pa je šel v vinsko šolo, čemur je sledilo delo z Domaine Marc Morey v Burgundiji. Devet let po odhodu se je leta 1998 vrnil na družinsko posestvo in ga od takrat vodi. Zgradil je vinogradniške posesti do 13 hektarjev in kmetovanje je biodinamično. Največja parcela je Les Chalasses (4 ha), sledita Les Grands Teppes (2 ha) in Grusse en Billat (1,8 ha). Toda poleg tega, da se opira na vinograde domaine, izdeluje tudi vrsto negociantnih polnilnic, ki so Vin de France in ki običajno mešajo vina iz različnih regij.

Pridelava vina je precej naravna in od leta 2006 se pri vinificiranju ne uporablja žveplov dioksid, le majhni dodatki Florine in Les Billats pri polnjenju. Beljaki preživijo dolgo časa na drožeh in se dalj časa starajo v sodu in amfori. Običajno se vsako letnik izda več kot 30 cuvéejev.
Ker ima Ganevat svoje vinogradništvo daleč najpomembnejši vidik svojega dela, ohranja svojo vinifikacijo in staranje preprosto, vendar z nič manj pozornosti do detajlov. Njegove fermentacije so dolge, z avtohtonimi kvasovkami v starih demi-muidih. Za njegov chardonnay in domače beljake Savagnin stara dve ali več let v istih sodih, z malo ali brez dodanega žvepla. Kar zadeva rdeče, iz modrega pinota ter avtohtonih trousseauja in poulsarda Jean-François popolnoma izloči plodove, nato pa fermentira cele jagode à l’ancienne – z uporabo ogljikove maceracije kot pri Beaujolaisu – in nato staranje v nevtralnih sodih. In za razliko od mnogih drugih v Juri, sode za večino svojih belih cuvéejev hrani skrbno dolite, da se izogne ​​oksidaciji, saj meni, da to daje najčistejši izraz njegovih številnih terroirjev.

Onstran njegove lastne trte
Zaradi drastično zmanjšanega pridelka v zadnjih letnikih Jean-François zdaj pridobiva dodatno sadje pri drugih pridelovalcih s finimi terroirji. In rezultati nas opominjajo, da lahko veliki vinarji – ki so tudi odlični sodniki terroirja – naredijo osupljivo vino ne glede na lastništvo vinograda.

Bruno Giacosa je to počel v svoji legendarni karieri, predvsem v šestdesetih in sedemdesetih letih prejšnjega stoletja, ko je bilo vsako vino, ki ga je izdelal, iz kupljenega sadja.

Conternovi so to počeli tudi pred letom 1978, ko je bil vsak Monfortino iz grozdja nekoga drugega. In skozi celotno zgodovino šampanjca so bili veliki prestižni cuvéji skoraj brez izjeme narejeni iz poroke kupljenega in doma pridelanega grozdja.

Ganevat se je pridružil tej plemeniti, časovno cenjeni tradiciji in še dodatno obogatil portfelj Jure, ki mu ni para.

Družina Ganevat ima svoje korenine v Juri.

Izdelki proizvajalca

Šifra: 1824
Ni na zalogi
Cena z DDV:
39,85 €
Šifra: 1825
Ni na zalogi
Cena z DDV:
149,00 €
Šifra: 1820
Ni na zalogi
Cena z DDV:
59,50 €
Šifra: 2627
Ni na zalogi
Cena z DDV:
164,70 €
Šifra: 5886
Na zalogi
Cena z DDV:
338,61 €
Šifra: 3288
Ni na zalogi
Cena z DDV:
169,90 €
Šifra: 2892
Ni na zalogi
Cena z DDV:
50,00 €
Šifra: 1815
Ni na zalogi
Cena z DDV:
59,00 €
Šifra: 1823
Ni na zalogi
Cena z DDV:
72,00 €
Šifra: 1816
Ni na zalogi
Cena z DDV:
79,01 €
Šifra: 1817
Ni na zalogi
Cena z DDV:
149,00 €
Šifra: 1818
Ni na zalogi
Cena z DDV:
89,00 €
Šifra: 1819
Ni na zalogi
Cena z DDV:
156,00 €
Šifra: 1821
Ni na zalogi
Cena z DDV:
99,50 €
Šifra: 1822
Ni na zalogi
Cena z DDV:
191,99 €
Šifra: 2626
Ni na zalogi
Cena z DDV:
164,70 €
Šifra: 2625
Ni na zalogi
Cena z DDV:
54,90 €
Šifra: 2624
Ni na zalogi
Cena z DDV:
83,45 €
Šifra: 1814
Ni na zalogi
Cena z DDV:
299,00 €