KLASIFIKACIJA
Peneče vino z zaščiteno označbo porekla, ekstra suho.
OBMOČJE PRIDELAVE
Območje D.O.C.G. med mestoma Conegliano in Valdobbiadene. To je gričevnato območje morenskega izvora z apnenčastimi tlemi, pomešanimi z marlom in v nekaterih primerih tudi z apnenčasto glino.
SISTEM USPOSABLJANJA
Enostavni in dvojni špalir z 2500 trtami na hektar
VINARSTVO
Celotno grozdje se vstavi v pnevmatsko stiskalnico, mošt, pridobljen z mehkim stiskanjem, pa se po začetnem pretakanju prelije v rezervoarje z nadzorovano temperaturo, kjer ostane do proizvodnje penečega vina.
PROIZVODNJA
Mošt, ki mu dodajo kvasovke, ki jih izbere podjetje Villa Sandi, se prestavi v rezervoarje z nadzorovano temperaturo, kjer poteka fermentacija pri nadzorovani temperaturi 15-16 °C. To okrepi vse arome pridelka. Ko je dosežena želena vsebnost alkohola in sladkorja, se s hlajenjem fermentacija ustavi in po kratkem počitku je peneče vino pripravljeno za stekleničenje.
PRIPOROČILA
Je odličen aperitiv. Lahko spremlja marinirane ribe z nežnimi zelišči in prve jedi z divjimi zelišči.
TEMPERATURA POSTREŽBE
6-8°C
GRADEŽNIšTVO
Druga dekada septembra
ALKOHOL
11 % vol.
CUKRARJI
17 g/l
KISLINA
5,7 g/l
Vabljeni k registraciji za varen nakup in spremljanje statusa naročil.
RegistracijaNakupujte varno in udobno. Kot naš uporabnik imate vpogled tudi v status naročila. Postopek je enostaven, potrebujemo le vaš elektronski naslov in nekaj podatkov.
Registracija B2BNa vaš e-poštni naslov smo vam poslali povezavo, s katero bomo verificirali vaš e-poštni naslov. Verifikacija e-poštnega naslova je potrebna samo ob prvi prijavi. Po uspešni verifikaciji se bo izbrani izdelek samodejno dodal v opomnik.
Izdelek ste uspešno dodali v opomnik. Ko bo izdelek na zalogi boste o tem obveščeni na vaš email naslov.