Preveri zalogo po poslovalnicah
Sorta: Refošk
Vrsta tal: eocenski fliš, sestavljen iz plasti laporja in peščenjaka
Lega: Šantoma, Purissima – eocenski fliš z laporjem
Trgatev: Izključno ročna trgatev, konec septembra
Predelava: Maceracija grozdja poteka od 8 do 14 dni pri temperaturi od 22 do 26 °C. Po opravljenem biološkem razkisu vino zori v velikih hrastovih sodih ter barrique sodčkih najmanj 12 mesecev.
Potencial zorenja: 3-5 let
Barva: intenzivna rubinasta barva z vijoličastimi odtenki
Vonj: V vonju odkrivamo dozorele sladkaste note robidnice, češnje, slive, v ozadju pa tudi nekaj začimbnih not. Zaznave zorenja v leseni posodi so zelo diskretne, vkomponirane v osnovo vina.
Okus: V okusu je vino sadno in kompleksno. Z nežnimi tanini in sočno kislino se čudovito vkomponira v harmonično, polno in ekstraktno vinsko posebnost Slovenske Istre.
Priporočilo k hrani: Zaradi svoje aromatike, bogatega telesa in prijetne kisline se lepo poda k suhomesnim izdelkom, steakom, mesnim jedem z žara, brodetu ter divjačini.
Temperatura serviranja: 14–16 °C
Vabljeni k registraciji za varen nakup in spremljanje statusa naročil.
RegistracijaNakupujte varno in udobno. Kot naš uporabnik imate vpogled tudi v status naročila. Postopek je enostaven, potrebujemo le vaš elektronski naslov in nekaj podatkov.
Registracija B2BNa vaš e-poštni naslov smo vam poslali povezavo, s katero bomo verificirali vaš e-poštni naslov. Verifikacija e-poštnega naslova je potrebna samo ob prvi prijavi. Po uspešni verifikaciji se bo izbrani izdelek samodejno dodal v opomnik.
Izdelek ste uspešno dodali v opomnik. Ko bo izdelek na zalogi boste o tem obveščeni na vaš email naslov.