Ves škotski viski je bil prvotno narejen iz ječmenovega slada. Komercialne destilarne so začele uvajati viski iz pšenice in rži v poznem 18. stoletju. Obstajata dve vrsti škotskega viskija: Malt viski, ki je izdelan po postopku Pot Still, in Grain viski, ki je izdelan po postopku Patent Still (ali Coffey Still). Malt viski je narejen samo iz ječmenovega slada, Grain viski pa iz ječmenovega slada skupaj z neslajenim ječmenom in drugimi žiti. Single malt je izdelan iz ječmenovega slada v Pot Still postopku v eni destilarni. Cilj je doseči zelo značilne okuse in odtenke, ki ponazarjajo slog posamezne destilarne. Blended oziroma mešani škotski viski je narejen s kombiniranjem več single maltov s pšeničnim in/ali koruznim viskijem Column still postopku pri destilatih. Škotski je ime za viski, ki je lahko narejen le na Škotskem. Starati se mora v hrastovih sodih najmanj tri leta. Poleg zahtev hrasta ni nobenih omejitev glede vrste hrastovega soda, tako da lahko škotske viskije starajo v novih ali rabljenih sodih, bivših sodih burbon-a ali sherry-a in drugih, če so narejeni iz hrasta.
Šifra: 6117
Šifra: 6014
Šifra: 5994
Šifra: 775
Šifra: 723
Šifra: 5540
Šifra: 5423
Šifra: 5422
Šifra: 5325
Šifra: 5211
Šifra: 5203
Šifra: 5154
Šifra: 4750
Šifra: 4746
Šifra: 4745
Šifra: 4721
Šifra: 4510
Šifra: 4467
Šifra: 4463
Šifra: 4414
Šifra: 3428
Šifra: 3294
Šifra: 3298
Šifra: 3171