Ves škotski viski je bil prvotno narejen iz ječmenovega slada. Komercialne destilarne so začele uvajati viski iz pšenice in rži v poznem 18. stoletju. Obstajata dve vrsti škotskega viskija: Malt viski, ki je izdelan po postopku Pot Still, in Grain viski, ki je izdelan po postopku Patent Still (ali Coffey Still). Malt viski je narejen samo iz ječmenovega slada, Grain viski pa iz ječmenovega slada skupaj z neslajenim ječmenom in drugimi žiti. Single malt je izdelan iz ječmenovega slada v Pot Still postopku v eni destilarni. Cilj je doseči zelo značilne okuse in odtenke, ki ponazarjajo slog posamezne destilarne. Blended oziroma mešani škotski viski je narejen s kombiniranjem več single maltov s pšeničnim in/ali koruznim viskijem Column still postopku pri destilatih. Škotski je ime za viski, ki je lahko narejen le na Škotskem. Starati se mora v hrastovih sodih najmanj tri leta. Poleg zahtev hrasta ni nobenih omejitev glede vrste hrastovega soda, tako da lahko škotske viskije starajo v novih ali rabljenih sodih, bivših sodih burbon-a ali sherry-a in drugih, če so narejeni iz hrasta.
Šifra: 744
Šifra: 741
Šifra: 740
Šifra: 737
Šifra: 734
Šifra: 728
Šifra: 727
Šifra: 726
Šifra: 715
Šifra: 714
Šifra: 713
Šifra: 8137
Šifra: 8136
Šifra: 8061
Šifra: 8042
Šifra: 8023
Šifra: 8019
Šifra: 8014
Šifra: 8012
Šifra: 8007
Šifra: 8000
Šifra: 7996
Šifra: 7995
Šifra: 7993