Preveri zalogo po poslovalnicah
Sorta: Shiraz
Vrsta tal: eocenski fliš, sestavljen iz plasti laporja in peščenjaka
Lega: Gordia, Purissima
Trgatev: Izključno ročna trgatev v drugi polovici meseca septembra
Predelava: Razpecljano grozdje maceriramo od 10 do 14 dni pri temperaturi med 23 in 27 °C. Po stiskanju in opravljenem biološkem razkisu vino zori 12 mesecev delno v barrique sodčkih iz francoskega ter ameriškega hrasta in delno v posodi iz nerjavečega jekla.
Potencial zorenja: 3-5 let
Barva: To vino krasi globoka rubinasta barva z vijoličnimi odtenki.
Vonj: Začetni vonj je nekoliko diskreten, vendar z rahlim vrtenjem vina v kozarcu pokaže ves svoj karakter. Izraža saden in sorten karakter, ki spominja na sveže rdeče sadeže, robido, borovnico ter začimbne note. Note zorenja v leseni posodi so diskretne, lepo vkomponirane v osnovo vina in pridajajo nežno noto temne čokolade.
Okus: V okusu je vino polno, mehko in s čudovito koncentracijo. Tanini so skoncentrirani, vendar mehki in dajejo strukturo temu vinu. Ponuja sadno zrel karakter, s tipično pikantno noto in daljšim zatonom v ustih.
Priporočilo k hrani: Je dober spremljevalec k divjačini, rdečemu mesu na žaru, pečenim račjim prsim in raznovrstnim sirom.
Temperatura serviranja: 14–16 °C
Vabljeni k registraciji za varen nakup in spremljanje statusa naročil.
RegistracijaNakupujte varno in udobno. Kot naš uporabnik imate vpogled tudi v status naročila. Postopek je enostaven, potrebujemo le vaš elektronski naslov in nekaj podatkov.
Registracija B2BNa vaš e-poštni naslov smo vam poslali povezavo, s katero bomo verificirali vaš e-poštni naslov. Verifikacija e-poštnega naslova je potrebna samo ob prvi prijavi. Po uspešni verifikaciji se bo izbrani izdelek samodejno dodal v opomnik.
Izdelek ste uspešno dodali v opomnik. Ko bo izdelek na zalogi boste o tem obveščeni na vaš email naslov.