Viski je krovni izraz za starane žgane pijače iz žitnih zrn, ki se lahko pridelajo kjer koli na svetu.
Vsi viskiji uporabljajo koruzo, pšenico, rž, oves ali ječmen, mnogi pa uporabljajo kombinacijo dveh ali treh različnih zrn. Različni deleži uporabljenih zrn igrajo pomembno vlogo pri določanju končnega profila viskija, prav tako procesi fermentacije in destilacije. Vrsta hrasta in čas, ki ga viski preživi v sodu, je tudi precej odločilen dejavnik okusa viskija. Nekatere države, kot so Škotska, Irska, ZDA in Kanada, imajo predpise, ki urejajo njegovo proizvodnjo. Razlika med whisky in whiskey je zgolj stvar črkovanja in ni večjih razlik glede sestavin ali postopka. Uporaba ali pomanjkanje črke "e" izhaja iz različnih zgodovinskih preferenc Irske in Škotske. Irski proizvajalci vključujejo "e", prakso, ki se je kasneje prenesla na ameriške viskije. Škotske destilarne ne uporabljajo "e" in temu sta sledili tako Kanada kot Japonska. V ZDA ni nenavadno, da se uporablja škotski "viski", zlasti med proizvajalci iz Tennesseeja.
Šifra: 4750
Šifra: 4744
Šifra: 4721
Šifra: 4718
Šifra: 4655
Šifra: 4509
Šifra: 4467
Šifra: 4463
Šifra: 4414
Šifra: 3918
Šifra: 4339
Šifra: 3473
Šifra: 3428
Šifra: 3294
Šifra: 3298
Šifra: 3171
Šifra: 2924
Šifra: 2873
Šifra: 2869
Šifra: 2867
Šifra: 2866
Šifra: 1695
Šifra: 1694
Šifra: 1691