Viski je krovni izraz za starane žgane pijače iz žitnih zrn, ki se lahko pridelajo kjer koli na svetu.
Vsi viskiji uporabljajo koruzo, pšenico, rž, oves ali ječmen, mnogi pa uporabljajo kombinacijo dveh ali treh različnih zrn. Različni deleži uporabljenih zrn igrajo pomembno vlogo pri določanju končnega profila viskija, prav tako procesi fermentacije in destilacije. Vrsta hrasta in čas, ki ga viski preživi v sodu, je tudi precej odločilen dejavnik okusa viskija. Nekatere države, kot so Škotska, Irska, ZDA in Kanada, imajo predpise, ki urejajo njegovo proizvodnjo. Razlika med whisky in whiskey je zgolj stvar črkovanja in ni večjih razlik glede sestavin ali postopka. Uporaba ali pomanjkanje črke "e" izhaja iz različnih zgodovinskih preferenc Irske in Škotske. Irski proizvajalci vključujejo "e", prakso, ki se je kasneje prenesla na ameriške viskije. Škotske destilarne ne uporabljajo "e" in temu sta sledili tako Kanada kot Japonska. V ZDA ni nenavadno, da se uporablja škotski "viski", zlasti med proizvajalci iz Tennesseeja.
Šifra: 2085
Šifra: 2082
Šifra: 2079
Šifra: 2078
Šifra: 2076
Šifra: 2075
Šifra: 2073
Šifra: 2069
Šifra: 1516
Šifra: 6469
Šifra: 6413
Šifra: 4248
Šifra: 6420
Šifra: 2001
Šifra: 2000
Šifra: 1999
Šifra: 1960
Šifra: 788
Šifra: 6204
Šifra: 6132
Šifra: 743