Belo vino se proizvaja po vsem svetu iz različnih sort in regij. Belo vino oz. večina belih vin je pridelanih iz neposredno stisnjenega soka iz belega grozdja, kar pomeni, da se grozdje pobere in pripelje nazaj v klet, iz njega pa se njegov sok takoj iztisne (kar pomeni, da ima malo ali nič »stika s kožo«).
Načini, na katere je ta sok vinificiran po stiskanju, se razlikujejo od vinarja do vinarja, vendar je zaradi tega svet belega vina tako vznemirljiv. Po stiskanju se sok fermentira z naravnimi (spontanimi/domačimi) ali gojenimi kvasovkami v različnih posodah. Jeklo, hrast in cement so najpogostejše posode za vinifikacijo in staranje. Številna bela vina so v celoti vinificirana v jeklu, saj ta material zadržuje kisik iz posode in ohranja naravno kislino v soku. (V vinu je kislost dobra in zaželena stvar.) Na drugem koncu spektra vinifikacija in staranje v hrastovem sodu omogoča, da zelo majhna količina kisika pride v stik s sokom. To dodaja različne teksture in večplastne okuse določenemu vinu. Staranje cementa je nekakšen hibrid obeh, saj cement zagotavlja oksidativno okolje, ne da bi vinu dal okus po hrastu. Svetovne najbolj poznane sorte belih vin so Chardonnay, Sauvignon ter Rizling.
Šifra: 4638
Šifra: 4366
Šifra: 4624
Šifra: 4602
Šifra: 4091
Šifra: 4090
Šifra: 3836
Šifra: 3834
Šifra: 3833
Šifra: 3832
Šifra: 3831
Šifra: 3823
Šifra: 3820
Šifra: 3819
Šifra: 203
Šifra: 4367
Šifra: 4344
Šifra: 4382
Šifra: 4363
Šifra: 4179
Šifra: 4143