Viskije so na Japonsko prvič prinesle ameriške vojaške odprave v 1850-ih. S črpanjem znanja iz škotskih viskijev zdaj narod proizvaja nekaj najboljših in najbolj modnih primerov žganja, ki temelji na žitu, in nekaj lastnega pridiha. Kakšna je razlika med japonskim in škotskim viskijem? Japonski viskiji imajo močan škotski vpliv, ne le zaradi podobnosti v proizvodnih metodah, ampak tudi zaradi sestavin. V zgodnjih letih so japonske žganjekuhe izdelovali samo z domačim ječmenom. Vendar pa poletni vročinski valovi in visoka vlažnost v rastni sezoni pomenijo, da je kakovost domače sorte nižja od kakovosti, uvožene iz Evrope. Zato je skoraj ves ječmen, ki se uporablja za izdelavo japonskega viskija, uvožen. Slogovno so japonski viskiji običajno manj šoti v primerjavi s škotskimi viskiji, čeprav obstajajo tudi vrhunski vzorci, ki imajo močan vpliv šote. Šota je razpadli rastlinski material, ki je nastajal več tisoč let in ga običajno najdemo na mokriščih. Voda je še en ključni dejavnik, ki prispeva k značajem japonskih viskijev. Novo ustanovljene destilarne na Japonskem se skoraj vse nahajajo na prostranih zemljiščih na višji nadmorski višini, z veliko okoliške vegetacije in blizu kakovostnih vodnih virov.
Šifra: 6926
Šifra: 6825
Šifra: 6344
Šifra: 6339
Šifra: 6499
Šifra: 6498
Šifra: 6497
Šifra: 6496
Šifra: 2136
Šifra: 2116
Šifra: 2114
Šifra: 6413
Šifra: 5033
Šifra: 5967
Šifra: 5921
Šifra: 5895
Šifra: 5684
Šifra: 5481
Šifra: 5327
Šifra: 5393
Šifra: 5324
Šifra: 5323
Šifra: 3521
Šifra: 5088