Rum povzema vse destilirane pijače iz sladkornega trsa. Proizveden je v Karibih, latinski, ter južni Ameriki.
Poznamo dva tipa ruma, ki sta najbolj prepoznavna. Proizvod iz stisnjenega soka sladkornega trsa in proizvod iz melase, ki je stranski produkt pri proizvodnji sladkorja. Zgodbe o zgodovini so različne, vendar je lahko samo nekaj pravih. Če povzamemo je sam proizvod nastal kot produkt iz melase, ki je ostajala pri proizvodnji sladkorja in je bila hranjena v sodih in puščena na soncu, kjer se je zgodila naravna fermentacija in tako so dobili proizvod imenovan rum. V osnovi delimo rum na dve osnovni kategoriji beli in temni rum. Podkategorije so nato solera, navy strenght, ali če govorimo o rumih, ki so starani kot 50 ali več % alkohola in ali če je narejen iz sveže stisnjenega soka sladkornega trsa ali melase. Proizvodnja ni regulirana, zato je pomembno da upoštevamo oznake na samem proizvodu, ki nam razkrijejo same skrivnosti posameznega produkta. Velikokrat lahko najdemo proizvod, kateremu je dodan sladkorni trs. Ravno zato je dobro da smo na oznake pozorni, saj lahko vplivajo na kvaliteto samega ruma.
Šifra: 2834
Šifra: 2833
Šifra: 2814
Šifra: 2813
Šifra: 2812
Šifra: 2875
Šifra: 2839
Šifra: 1918
Šifra: 1892
Šifra: 1668
Šifra: 1665
Šifra: 1664
Šifra: 1663
Šifra: 1662
Šifra: 1472
Šifra: 1471
Šifra: 1470
Šifra: 1468
Šifra: 1349
Šifra: 1318
Šifra: 1241
Šifra: 869