Rum povzema vse destilirane pijače iz sladkornega trsa. Proizveden je v Karibih, latinski, ter južni Ameriki.
Poznamo dva tipa ruma, ki sta najbolj prepoznavna. Proizvod iz stisnjenega soka sladkornega trsa in proizvod iz melase, ki je stranski produkt pri proizvodnji sladkorja. Zgodbe o zgodovini so različne, vendar je lahko samo nekaj pravih. Če povzamemo je sam proizvod nastal kot produkt iz melase, ki je ostajala pri proizvodnji sladkorja in je bila hranjena v sodih in puščena na soncu, kjer se je zgodila naravna fermentacija in tako so dobili proizvod imenovan rum. V osnovi delimo rum na dve osnovni kategoriji beli in temni rum. Podkategorije so nato solera, navy strenght, ali če govorimo o rumih, ki so starani kot 50 ali več % alkohola in ali če je narejen iz sveže stisnjenega soka sladkornega trsa ali melase. Proizvodnja ni regulirana, zato je pomembno da upoštevamo oznake na samem proizvodu, ki nam razkrijejo same skrivnosti posameznega produkta. Velikokrat lahko najdemo proizvod, kateremu je dodan sladkorni trs. Ravno zato je dobro da smo na oznake pozorni, saj lahko vplivajo na kvaliteto samega ruma.
Šifra: 3313
Šifra: 3312
Šifra: 3311
Šifra: 3310
Šifra: 3302
Šifra: 3301
Šifra: 3195
Šifra: 3190
Šifra: 3168
Šifra: 3167
Šifra: 3166
Šifra: 3150
Šifra: 3148
Šifra: 3147
Šifra: 3143
Šifra: 3144
Šifra: 3141
Šifra: 3140
Šifra: 3139
Šifra: 2988
Šifra: 2862
Šifra: 2861
Šifra: 2859