Tequila je vinski destilat iz rastline modra agava. Prvi začetki predelave tekile segajo v 17. stoletje.
Geografsko je zaščitena in je lahko proizvajajo samo v regiji Jalisco v Mehiki. Poznamo več različnih kategorij pri tequilah. Najbolj poznane so, blanco ali silver – nestarana, reposado – starana 2 meseca ali več v hrastovih sodih, anejo – starana v hrastovih sodih več kot eno leto, extra anejo - starana v hrastovih sodih 3 leta ali več. Da jo lahko imenujemo tequila, mora biti delež agave vsaj 51%, zato je pomembno, da izbiramo tekilo, na kateri je označeno 100% agava. Kot zanimivost lahko omenimo, da mora rastlina agava zoreti 6-8 let preden jo lahko uporabimo za destiliranje. Zato je tako velik razpon okusov, glede na vrsto zemlje, na kateri je rastlina pridelana. Veliko pri samem okusu pomaga tudi izbira sodov za staranje. Ni nujno da so neuporabljeni, vendar sama kvaliteta le teh veliko pripomore, k samem okusu.
Šifra: 1000
Šifra: 6382
Šifra: 985
Šifra: 983
Šifra: 5955
Šifra: 5482
Šifra: 5671
Šifra: 5484
Šifra: 5483
Šifra: 5087
Šifra: 4807
Šifra: 4800
Šifra: 4249
Šifra: 4743
Šifra: 4601
Šifra: 4599
Šifra: 4598
Šifra: 4597
Šifra: 3571
Šifra: 3570
Šifra: 3569
Šifra: 3568
Šifra: 3566