Tequila je vinski destilat iz rastline modra agava. Prvi začetki predelave tekile segajo v 17. stoletje.
Geografsko je zaščitena in je lahko proizvajajo samo v regiji Jalisco v Mehiki. Poznamo več različnih kategorij pri tequilah. Najbolj poznane so, blanco ali silver – nestarana, reposado – starana 2 meseca ali več v hrastovih sodih, anejo – starana v hrastovih sodih več kot eno leto, extra anejo - starana v hrastovih sodih 3 leta ali več. Da jo lahko imenujemo tequila, mora biti delež agave vsaj 51%, zato je pomembno, da izbiramo tekilo, na kateri je označeno 100% agava. Kot zanimivost lahko omenimo, da mora rastlina agava zoreti 6-8 let preden jo lahko uporabimo za destiliranje. Zato je tako velik razpon okusov, glede na vrsto zemlje, na kateri je rastlina pridelana. Veliko pri samem okusu pomaga tudi izbira sodov za staranje. Ni nujno da so neuporabljeni, vendar sama kvaliteta le teh veliko pripomore, k samem okusu.
Šifra: 3565
Šifra: 3564
Šifra: 3563
Šifra: 3562
Šifra: 3561
Šifra: 3560
Šifra: 3471
Šifra: 2985
Šifra: 2983
Šifra: 1290
Šifra: 1001
Šifra: 999
Šifra: 997
Šifra: 995
Šifra: 993
Šifra: 991
Šifra: 986
Šifra: 6619
Šifra: 6618
Šifra: 6599
Šifra: 6367
Šifra: 6366