Viski je krovni izraz za starane žgane pijače iz žitnih zrn, ki se lahko pridelajo kjer koli na svetu.
Vsi viskiji uporabljajo koruzo, pšenico, rž, oves ali ječmen, mnogi pa uporabljajo kombinacijo dveh ali treh različnih zrn. Različni deleži uporabljenih zrn igrajo pomembno vlogo pri določanju končnega profila viskija, prav tako procesi fermentacije in destilacije. Vrsta hrasta in čas, ki ga viski preživi v sodu, je tudi precej odločilen dejavnik okusa viskija. Nekatere države, kot so Škotska, Irska, ZDA in Kanada, imajo predpise, ki urejajo njegovo proizvodnjo. Razlika med whisky in whiskey je zgolj stvar črkovanja in ni večjih razlik glede sestavin ali postopka. Uporaba ali pomanjkanje črke "e" izhaja iz različnih zgodovinskih preferenc Irske in Škotske. Irski proizvajalci vključujejo "e", prakso, ki se je kasneje prenesla na ameriške viskije. Škotske destilarne ne uporabljajo "e" in temu sta sledili tako Kanada kot Japonska. V ZDA ni nenavadno, da se uporablja škotski "viski", zlasti med proizvajalci iz Tennesseeja.
Šifra: 802
Šifra: 3198
Šifra: 6299
Šifra: 6375
Šifra: 2245
Šifra: 796
Šifra: 716
Šifra: 3912
Šifra: 793
Šifra: 8183
Šifra: 8182
Šifra: 8156
Šifra: 8155
Šifra: 8154
Šifra: 8153
Šifra: 8152
Šifra: 8151
Šifra: 8150
Šifra: 8147
Šifra: 8146
Šifra: 8145
Šifra: 8144
Šifra: 8143