Rum povzema vse destilirane pijače iz sladkornega trsa. Proizveden je v Karibih, latinski, ter južni Ameriki.
Poznamo dva tipa ruma, ki sta najbolj prepoznavna. Proizvod iz stisnjenega soka sladkornega trsa in proizvod iz melase, ki je stranski produkt pri proizvodnji sladkorja. Zgodbe o zgodovini so različne, vendar je lahko samo nekaj pravih. Če povzamemo je sam proizvod nastal kot produkt iz melase, ki je ostajala pri proizvodnji sladkorja in je bila hranjena v sodih in puščena na soncu, kjer se je zgodila naravna fermentacija in tako so dobili proizvod imenovan rum. V osnovi delimo rum na dve osnovni kategoriji beli in temni rum. Podkategorije so nato solera, navy strenght, ali če govorimo o rumih, ki so starani kot 50 ali več % alkohola in ali če je narejen iz sveže stisnjenega soka sladkornega trsa ali melase. Proizvodnja ni regulirana, zato je pomembno da upoštevamo oznake na samem proizvodu, ki nam razkrijejo same skrivnosti posameznega produkta. Velikokrat lahko najdemo proizvod, kateremu je dodan sladkorni trs. Ravno zato je dobro da smo na oznake pozorni, saj lahko vplivajo na kvaliteto samega ruma.
Šifra: 6616
Šifra: 1483
Šifra: 6596
Šifra: 6568
Šifra: 4605
Šifra: 4240
Šifra: 6355
Šifra: 6354
Šifra: 6350
Šifra: 6333
Šifra: 6325
Šifra: 6307
Šifra: 6303
Šifra: 6387
Šifra:
Šifra: 2151
Šifra: 2148
Šifra: 2147
Šifra: 2146
Šifra: 2139
Šifra: 2133
Šifra: 2119
Šifra: 2109