Rum povzema vse destilirane pijače iz sladkornega trsa. Proizveden je v Karibih, latinski, ter južni Ameriki.
Poznamo dva tipa ruma, ki sta najbolj prepoznavna. Proizvod iz stisnjenega soka sladkornega trsa in proizvod iz melase, ki je stranski produkt pri proizvodnji sladkorja. Zgodbe o zgodovini so različne, vendar je lahko samo nekaj pravih. Če povzamemo je sam proizvod nastal kot produkt iz melase, ki je ostajala pri proizvodnji sladkorja in je bila hranjena v sodih in puščena na soncu, kjer se je zgodila naravna fermentacija in tako so dobili proizvod imenovan rum. V osnovi delimo rum na dve osnovni kategoriji beli in temni rum. Podkategorije so nato solera, navy strenght, ali če govorimo o rumih, ki so starani kot 50 ali več % alkohola in ali če je narejen iz sveže stisnjenega soka sladkornega trsa ali melase. Proizvodnja ni regulirana, zato je pomembno da upoštevamo oznake na samem proizvodu, ki nam razkrijejo same skrivnosti posameznega produkta. Velikokrat lahko najdemo proizvod, kateremu je dodan sladkorni trs. Ravno zato je dobro da smo na oznake pozorni, saj lahko vplivajo na kvaliteto samega ruma.
Šifra: 845
Šifra: 5546
Šifra: 5545
Šifra: 1242
Šifra: 4606
Šifra: 5277
Šifra: 5151
Šifra: 4053
Šifra: 841
Šifra: 4973
Šifra: 4798
Šifra: 4797
Šifra: 4796
Šifra: 4241
Šifra: 4717
Šifra: 4716
Šifra: 855
Šifra: 1237
Šifra: 4332
Šifra: 4349
Šifra: 4245
Šifra: 1238
Šifra: 3472
Šifra: 3426