Belo vino se proizvaja po vsem svetu iz različnih sort in regij. Belo vino oz. večina belih vin je pridelanih iz neposredno stisnjenega soka iz belega grozdja, kar pomeni, da se grozdje pobere in pripelje nazaj v klet, iz njega pa se njegov sok takoj iztisne (kar pomeni, da ima malo ali nič »stika s kožo«).
Načini, na katere je ta sok vinificiran po stiskanju, se razlikujejo od vinarja do vinarja, vendar je zaradi tega svet belega vina tako vznemirljiv. Po stiskanju se sok fermentira z naravnimi (spontanimi/domačimi) ali gojenimi kvasovkami v različnih posodah. Jeklo, hrast in cement so najpogostejše posode za vinifikacijo in staranje. Številna bela vina so v celoti vinificirana v jeklu, saj ta material zadržuje kisik iz posode in ohranja naravno kislino v soku. (V vinu je kislost dobra in zaželena stvar.) Na drugem koncu spektra vinifikacija in staranje v hrastovem sodu omogoča, da zelo majhna količina kisika pride v stik s sokom. To dodaja različne teksture in večplastne okuse določenemu vinu. Staranje cementa je nekakšen hibrid obeh, saj cement zagotavlja oksidativno okolje, ne da bi vinu dal okus po hrastu. Svetovne najbolj poznane sorte belih vin so Chardonnay, Sauvignon ter Rizling.
Šifra: 3891
Šifra: 3888
Šifra: 3886
Šifra: 3884
Šifra: 3880
Šifra: 3879
Šifra: 3878
Šifra: 3876
Šifra: 3910
Šifra: 3718
Šifra: 3476
Šifra: 3445
Šifra: 3444
Šifra: 3394
Šifra: 3393
Šifra: 3392
Šifra: 3405
Šifra: 3404
Šifra: 3403