0
Košarica
0,00 €
menu zapri
0
Košarica
0,00 €

Filtriraj izdelke

Rdeče vino

Ko gre za pripravo rdečega vina, pride v poštev veliko stvari. Toda eden najpomembnejših dejavnikov je nekaj, kar se imenuje proces maceracije.

To je v bistvu proces, kako dolgo ostane sok grozdja v stiku z lupino. Obdobje maceracije lahko traja od 10 do 40 dni in pomaga določiti strukturo vina. V vinu tanini ali čreslovine izvirajo iz lupine grozdja, pečk (semen), stebel ali celo lesenih sodov, ki se uporabljajo med staranjem. In prav oni dajejo vinu teksturo. Nekatera vina bodo imela manj taninov kot druga. Na primer, belo vino ima običajno manj taninov kot rdeče. To je zato, ker je postopek pridelave vina za vsak stil vina drugačen. Med pridelavo rdečega vina obstaja velik stik med sokom in zdrobljenimi lupinami in semeni grozdja. Ravno zaradi samih taninov so rdeča vina bolj naklonjena staranju. Starajo se na različne načine od teh je najbolj razširjen staranje v hrastu. Svetovno najbolj poznane rdeče sorte so merlot, cabarnet sauvignon, cabarnet franc, modri pinot.

Več...
Filter
Prikazanih 840 - 843 od 843 izdelkov
Način prikaza:
Ni na zalogi

Šifra: 362

Suho mirno bogato rdeče vino, zoreno in starano v hrastovih sodih 12 - 18 mesecev.
Cena z DDV:
12,90 €
Ni na zalogi

Šifra: 359

Mlado, suho, sveže, rubinasto rdeče vino z nizko alkoholno stopnjo. Zvrst belih in rdečih sort.Priznano tradicionalno poimenovanje.
Cena z DDV:
3,50 €
Ni na zalogi

Šifra: 347

Vino temno rubinaste barve, kompleksnega vonja, ki spominja na jagode, maline, balzamične note in pridihom mineralnih not in kave, polnega okusa z bogatimi dozorelimi tanini.
Cena z DDV:
13,99 €