Ko gre za pripravo rdečega vina, pride v poštev veliko stvari. Toda eden najpomembnejših dejavnikov je nekaj, kar se imenuje proces maceracije.
To je v bistvu proces, kako dolgo ostane sok grozdja v stiku z lupino. Obdobje maceracije lahko traja od 10 do 40 dni in pomaga določiti strukturo vina. V vinu tanini ali čreslovine izvirajo iz lupine grozdja, pečk (semen), stebel ali celo lesenih sodov, ki se uporabljajo med staranjem. In prav oni dajejo vinu teksturo. Nekatera vina bodo imela manj taninov kot druga. Na primer, belo vino ima običajno manj taninov kot rdeče. To je zato, ker je postopek pridelave vina za vsak stil vina drugačen. Med pridelavo rdečega vina obstaja velik stik med sokom in zdrobljenimi lupinami in semeni grozdja. Ravno zaradi samih taninov so rdeča vina bolj naklonjena staranju. Starajo se na različne načine od teh je najbolj razširjen staranje v hrastu. Svetovno najbolj poznane rdeče sorte so merlot, cabarnet sauvignon, cabarnet franc, modri pinot.
Šifra: 3548
Šifra: 3546
Šifra: 3543
Šifra: 3540
Šifra: 3517
Šifra: 3516
Šifra: 3458
Šifra: 3457
Šifra: 3431
Šifra: 434
Šifra: 3398
Šifra: 3290
Šifra: 3260
Šifra: 3204
Šifra: 3165
Šifra: 3164
Šifra: 533
Šifra: 3134