Ko gre za pripravo rdečega vina, pride v poštev veliko stvari. Toda eden najpomembnejših dejavnikov je nekaj, kar se imenuje proces maceracije.
To je v bistvu proces, kako dolgo ostane sok grozdja v stiku z lupino. Obdobje maceracije lahko traja od 10 do 40 dni in pomaga določiti strukturo vina. V vinu tanini ali čreslovine izvirajo iz lupine grozdja, pečk (semen), stebel ali celo lesenih sodov, ki se uporabljajo med staranjem. In prav oni dajejo vinu teksturo. Nekatera vina bodo imela manj taninov kot druga. Na primer, belo vino ima običajno manj taninov kot rdeče. To je zato, ker je postopek pridelave vina za vsak stil vina drugačen. Med pridelavo rdečega vina obstaja velik stik med sokom in zdrobljenimi lupinami in semeni grozdja. Ravno zaradi samih taninov so rdeča vina bolj naklonjena staranju. Starajo se na različne načine od teh je najbolj razširjen staranje v hrastu. Svetovno najbolj poznane rdeče sorte so merlot, cabarnet sauvignon, cabarnet franc, modri pinot.
Šifra: 2484
Šifra: 2877
Šifra: 334
Šifra: 2607
Šifra: 2797
Šifra: 2794
Šifra: 2793
Šifra: 2773
Šifra: 2772
Šifra: 2756
Šifra: 2754
Šifra: 2753
Šifra: 2749
Šifra: 2747
Šifra: 2743
Šifra: 2739
Šifra: 2735
Šifra: 2734
Šifra: 2731
Šifra: 2711