Ko gre za pripravo rdečega vina, pride v poštev veliko stvari. Toda eden najpomembnejših dejavnikov je nekaj, kar se imenuje proces maceracije.
To je v bistvu proces, kako dolgo ostane sok grozdja v stiku z lupino. Obdobje maceracije lahko traja od 10 do 40 dni in pomaga določiti strukturo vina. V vinu tanini ali čreslovine izvirajo iz lupine grozdja, pečk (semen), stebel ali celo lesenih sodov, ki se uporabljajo med staranjem. In prav oni dajejo vinu teksturo. Nekatera vina bodo imela manj taninov kot druga. Na primer, belo vino ima običajno manj taninov kot rdeče. To je zato, ker je postopek pridelave vina za vsak stil vina drugačen. Med pridelavo rdečega vina obstaja velik stik med sokom in zdrobljenimi lupinami in semeni grozdja. Ravno zaradi samih taninov so rdeča vina bolj naklonjena staranju. Starajo se na različne načine od teh je najbolj razširjen staranje v hrastu. Svetovno najbolj poznane rdeče sorte so merlot, cabarnet sauvignon, cabarnet franc, modri pinot.
Šifra: 2417
Šifra: 2416
Šifra: 2415
Šifra: 2414
Šifra: 2413
Šifra: 2412
Šifra: 2411
Šifra: 2409
Šifra: 2405
Šifra: 2404
Šifra: 2403
Šifra: 2402
Šifra: 2401
Šifra: 2400
Šifra: 2399
Šifra: 2398
Šifra: 2397
Šifra: 2394
Šifra: 2391
Šifra: 2390
Šifra: 2386
Šifra: 2385
Šifra: 2384
Šifra: 2383