Ko gre za pripravo rdečega vina, pride v poštev veliko stvari. Toda eden najpomembnejših dejavnikov je nekaj, kar se imenuje proces maceracije.
To je v bistvu proces, kako dolgo ostane sok grozdja v stiku z lupino. Obdobje maceracije lahko traja od 10 do 40 dni in pomaga določiti strukturo vina. V vinu tanini ali čreslovine izvirajo iz lupine grozdja, pečk (semen), stebel ali celo lesenih sodov, ki se uporabljajo med staranjem. In prav oni dajejo vinu teksturo. Nekatera vina bodo imela manj taninov kot druga. Na primer, belo vino ima običajno manj taninov kot rdeče. To je zato, ker je postopek pridelave vina za vsak stil vina drugačen. Med pridelavo rdečega vina obstaja velik stik med sokom in zdrobljenimi lupinami in semeni grozdja. Ravno zaradi samih taninov so rdeča vina bolj naklonjena staranju. Starajo se na različne načine od teh je najbolj razširjen staranje v hrastu. Svetovno najbolj poznane rdeče sorte so merlot, cabarnet sauvignon, cabarnet franc, modri pinot.
Šifra: 6717
Šifra: 6712
Šifra: 6711
Šifra: 6710
Šifra: 6709
Šifra: 3258
Šifra: 341
Šifra: 6663
Šifra: 6650
Šifra: 6052
Šifra: 6051
Šifra: 6583
Šifra: 6582
Šifra: 3992
Šifra: 3982
Šifra: 3971
Šifra: 3968
Šifra: 3960
Šifra: 6577