Ko gre za pripravo rdečega vina, pride v poštev veliko stvari. Toda eden najpomembnejših dejavnikov je nekaj, kar se imenuje proces maceracije.
To je v bistvu proces, kako dolgo ostane sok grozdja v stiku z lupino. Obdobje maceracije lahko traja od 10 do 40 dni in pomaga določiti strukturo vina. V vinu tanini ali čreslovine izvirajo iz lupine grozdja, pečk (semen), stebel ali celo lesenih sodov, ki se uporabljajo med staranjem. In prav oni dajejo vinu teksturo. Nekatera vina bodo imela manj taninov kot druga. Na primer, belo vino ima običajno manj taninov kot rdeče. To je zato, ker je postopek pridelave vina za vsak stil vina drugačen. Med pridelavo rdečega vina obstaja velik stik med sokom in zdrobljenimi lupinami in semeni grozdja. Ravno zaradi samih taninov so rdeča vina bolj naklonjena staranju. Starajo se na različne načine od teh je najbolj razširjen staranje v hrastu. Svetovno najbolj poznane rdeče sorte so merlot, cabarnet sauvignon, cabarnet franc, modri pinot.
Šifra: 4887
Šifra: 5039
Šifra: 4892
Šifra: 4647
Šifra: 4680
Šifra: 4673
Šifra: 4317
Šifra: 3822
Šifra: 4576
Šifra: 4575
Šifra: 4574
Šifra: 4573
Šifra: 4572
Šifra: 4524
Šifra: 4315
Šifra: 4313
Šifra: 4209
Šifra: 4201
Šifra: 3894
Šifra: 3893
Šifra: 3892